Një kavanoz Nutella përmban vetëm pesë përbërës: kakao, vaj palme, lajthi, sheqer dhe pluhur qumështi i skremuar.
Reklamuesit luajnë me faktin se është një krem i shijshëm i lajthive pa ngjyra artificiale, kështu që ndiheni mirë kur hani çdo ditë ose për kur ja jepni dhe fëmijëve tuaj për mëngjes dhënë fëmijëve tuaj.

Por, ajo që nuk e thonë hapur për blerësit është se më shumë se gjysma e kavanozit është sheqer i pastër. Etiketa e të mbrapa çdo kavanozi përmban 21 gram sheqer për 37 gramë që vendosni në bukën tuaj. Pastaj, përbërësi i dytë më i përdorur është vaji i palmës, i cili është yndyra më e fortë.

Pra, nuk jeni duke marrë aq shumë lajthi. Për të nxitur ushqimin e shëndetshëm, Ferrero, kompania që bën Nutellën tha: “Një nga besimet thelbësore ushqimore të Ferrero është njëlugë e vogël e nutellës ndihmon njerëzit të shijojnë ushqimet e tyre të preferuara në sasi të vogla.

Etiketimi në të gjitha produktet tona i mundëson konsumatorëve që të bëjnë zgjedhjen e duhur dh eta përdorin nutellën në mënyrë të moderuar.