Ka filluar ndarja e tortës për drejtorë – një pjesë e pozicioneve të drejtorëve me drejtorët aktualë, një pjesë me zgjidhje të reja, një pjesë me rokada, përcjell FLAKA.

Sipas informacionit të TV 24 nga burime partiake në LSDM, Vasko Kovaçevski mbetet shefi i ESM, Sanja Lukarevska në DAP, Nikolla Babovski në agjencinë e pagesave, Tomisilav Tuntev në AAC, ndërsa sipas informacionit për BDI, duhet të rezervohet bordi drejtues i MNAV.

Në ndraje, sipas informacionit të TV 24, do të ketë rokada të disa prej zyrtarëve aktualë. Kështu, sipas një zyrtari të lartë partiak nga LSDM, Jovan Despotovski do të lëvizë në zonat e lira ekonomike, të cilat do të bashkohen me agjencinë e investimeve, në karrigen e Despotovskit në Fondin e Inovacionit, plani është që të ulet nënkryetari i partisë Kosta Petrov.

FLAKA tashmë ka njoftuar se ish-ministri i Transportit dhe Lidhjeve Goran Sugarevski do të drejtojë doganat dhe se deputeti dhe nënkryetari i partisë Muhamed Zekiri do të marrë fondin shëndetësor, ashtu si ish-deputeti Hari Lokvenec shkon në Telekom.

Si një surprizë sportive në karrigen e drejtorit në Agjencinë për Rini dhe Sport, sipas informacionit, vjen hendbollisti Naumçe Mojsovski, ndërsa ish-drejtori Darko Kaevski do të mbetet në Parlament. Sipas planit, pritet bashkimi i Postës dhe agjencisë postare dhe atje pritet drejtor të bëhet, zëvendësi aktual, Nenad Joveski.

Pritet të ndahen fondi i sigurimit të pensionit dhe Rrugët e Maqedonisë, ndërsa ish-kreu i rrugëve të shtetit, Zoarn Kitanov, përmendet në seksionin e infrastrukturës hekurudhore.

Sipas një zyrtari të lartë të partisë, Damjan Mançevski do të bëjë një transferim parlamentar, i cili planifikohet të ulet në karrigen e Dragi Rashkovskit në Qeveri, si Sekretar i Përgjithshëm, ndërsa Rashkovski do të largohet në ekipin këshillues të Kryeministrit Zoran Zaev.

BDI më e rezervuar për drejtorët e saj.

Sipas informacioneve jozyrtare, Ejup Ristemi është duke u përgatitur për në MEPSO, edhe pse ish-Ministri i Drejtësisë Bilen Saliu, i cili është Zëvendësdrejtor aktual aty, përmendet gjithashtu për atë pozitë. Festim Halili, ish Zëvendës Kryeministër për Marrëveshjen Kornizë dhe Drejtor aktual në infrastruktura hekurudhore, pritet të shkojënë AKE. Nga ndërmarrjet më të mëdha, BDI do të menaxhojë rrugët shtetërore, si dhe një kompani për ndërtimin dhe menaxhimin e lokaleve të banimit dhe afarizmit, por të preferuarit e Ahmetit nuk zbulohen.

Zyrtarisht nga Qeveria ata thonë se procesi është në përfundim.

Eshaloni i dytë është më pak i dëshirueshëm se i treti. Siç njoftoi dje TV 24, pozitat e zëvendësve në bujqësi, administratë dhe financa mbeten në LSDM, përveç financave, të tjerët u specifikuan.

Vetëqeverisja lokale në DS, mjedisi në DOM, MPPS në Partinë Demokratike Turke, njerëzit e Besës do të ulur në arsim dhe kulturë, ndërsa zëvendës e BDI do të jenë në Ministrinë e Brendshme, mbrojtjen, transportin dhe komunikacionin, shëndetësinë dhe drejtësinë. Sekretarët e shtetit vijnë gjithashtu me në paket me zv.ministrat.