Kush është shqiptari që po gjykohet për 3,5 milionë euro lëndë narkotike ?!

Për shkak se kanë kontrabanduar lëndë narkotike në një vlerë prej 3.5 milionë euro, dy persona do të paraqiten në Gjykatën e rrethit në Baden-Baden të Gjermanisë, shkruajnë mediat gjermane, përcjell Shtegu.com. Këtu përfshihen më shumë se 1.3 ton marihuanë dhe 7 kilogramë kokainë. I pandehuri kryesor është një 40-vjeçar me shtetësi shqiptaro-greke, i cili thuhet se i ka shitur drogat klientëve nga Mynihu, Krefeldi, Pforzheimi dhe vende të tjera. Prokurori akuzon edhe një shtetas gjerman 39-vjeçar për bashkëpunim në disa raste.

Pas disa muajsh hetimesh të fshehta, persona të tjerë u arrestuan në Gjermani dhe Greqi. Sipas prokurorit, do të pasojnë edhe procedura të tjera penale nga i njëjti kompleks hetimesh. Deri më 21 mars, janë planifikuar edhe shtatë seanca të tjera gjyqësore.

evn