Kuvendi ka rrezuar dekretet e presidentit Ilir Meta sa u përket Kodit Penal dhe ligjin e Akademisë së Shkencave.

85 vota kundër; 11 pro; 2 abstenim, ky ishte rezultati i votimit për kodin penal.

Dekreti për ligjin e Akademisë së Shkencave mori 78 vota kundër dhe 20 pro. Po ashtu është miratuar edhe vendimi për anëtarët zëvendësues në komisione.