Gramoz Ruci, duke folur gjate punimeve te seances parlamentare ne te cilen ai eshte votuar si Kryetari i Kuvendit te Shqiperise./r/n/r/nGramoz Ruci, speaks during a parliamentary sessions in which he is elected the new Speaker of the Albanian Parliament.

Kuvendi i Shqipërisë ka votuar me shumicë vota rezolutën e mazhorancës kundër Presidentit Meta, i cili ka shfuqizuar dekretin për zgjedhjet e 30 qershorit.

Rezoluta mori 100 vota pro, 7 jo, dy abstenim dhe një nuk votoi.

Në një seancë maratonë, deputetët e Kuvendit të Shqipërisë diskutuan në lidhje me vendimin e Presidentit Meta për anulimin e datës së zgjedhjeve.