Luksemburgu është vendi i parë në botë që e ka bërë transportin publik falas për të gjithë.
Udhëtimi me tren, tramvajë e autobus do të jenë falas nga 2020.

Ky vendim është pjesë e planit të Qeverisë që të siguroj fitore të ngushtë në zgjedhjet në tetor të vitit tjetër.
Politikat gjithashtu përfshijnë investime të mëtejshme në shërbimet publike, duke futur dy festa të reja publike dhe legalizimin e përdorimit rekreativ të kanabisit.
Kryeqyteti i vendit, Luksemburgu, vuan nga mbingarkesa kronike e trafikut.

Rreth 400,000 punonjës të rinj hyjnë në qytet për punë, ndërsa 200,000 nga fqinjët kalojnë kufirin në Francë, Gjermani dhe Belgjikë çdo ditë.
Plani i lirë i çmimeve është hapi më i fundit në inkurajimin e qytetarëve për përdorimin e transportit publik.
Tashmë ka transport të lirë për ata që janë nën 20 vjeç.