Zëvendës mnistri rus për punë të jashtme Aleksandar Grushko ka parashikuar tensione dhe ndarje në procesin e anëtarësimin e Maqedonisë në NATO aleancën.

„Zgjerimi i NATO-s nuk i zgjidhë problemet e siguris por krijimi linjave të reja të ndarjes“,ka deklaruar zëvendës ministri rus për punë të jashtme Aleksandar Grushko për agjencinë ruse të lajmeve Interfaks në përgjigjen e pyetjes rreth pasojave të anëtarësimit të Maqedonisë në NATO.

Grushko thotë se qëndrimi rus për zgjerimin e NATO-s i pa ndryshuar.

„Qëndrimi ynë rreth zgjerimit të NATO-s është i pandryshueshëm. Besojmë se zgjerimi i NATO-s nuk zgjedh asnjë problem të sigurisë, por përkundrazi i thellon dhe krijon linja ttë reja të ndarjes . Mund të shohim se gjithmonë kur ky proces ësht shpejtuar për arsye gjeopolitike krijon tensione të përgshira në aliansën“, ka deklaruar Grushko.

Artikulli paraprakIndikacione për trazira të shtunën në Shkup, ja kush paralajmëron dhe ka një porosi?!
Artikulli tjetërRusi 2018: Ndeshjet që do të luhen sot