Nxenesi Labinot Abduramani prane shkolles se mesme te muzikes”Todor Skallovski Tetoec” ne Tetove diten e djeshme ne garat e mbajtura ne Drejtimin e Solo kendimit ne Manastir. Para komisionit te perbere nga muzikant boterore si Ivanka Ninova (Bullgari), Elvira Hasanagiq(Slloveni),Aldo Kumanr(Slloveni),Marko Kollovski(Maqedoni), si dhe para publikut artedashes, ariti te fitoje” Cmimin e Pare “ne kategorine e Pare si dhe cmimin per interpretim me te mire te “Vepres Shqiptare”, Labinoti ndjek mesime te klasa e prof.Mr.Nita Zenunit dhe eshte ne vitin e dyte. Shquhet per talentin dhe zerin e mrekullueshem por posacerisht per emocionet qe perciell gjate kendimit.