Njerëzit kur kanë dhimbje koke përdorin hapa të ndryshëm të cilat i ndalin dhimbjen.

Por pos barnave dhimbja e kokës mundet të ndalohet edhe nëse bëni ushtrime fizike apo nëse shkoni në palestër.

Departamenti Amerikan i Shëndetësisë dhe i Shërbimeve Njerëzore këshillon që 150 minuta ushtrime në javë do të largojnë dhimbjen e kokës.

Këtu munden të përfshihen ecjet, noti, çiklizmi, vrapimi apo edhe ushtrimet në palestër.