Matura shtetrore do të bojkotohet nga nxënësit e shkollave të mesme sepse sipas nismës stop matures shtetërore, nuk ka kushte për mbajtjen e matures shtetërore pasi nga mimnistria e arsimit nuk janë plotësuar kushte për mësim online.
“Mbi ne nxënësit po bëhet një presion i madh të mësohet një matrial ku edhe vetë professorët nuk kanë një plan apo program të qarte nga ana e ministriesë së arsimit se cilët matriale duhet të më’sohet. Professorët janë ata që vetë vendosin se cfar duhet të shkurtohet apo të mësoihet nga matriale sepse mundet ne të mësojmë dicka qe  nuk do të jetë pjesë e matrialit në maturën shtetrore. Ne të kundertën ne do të protestojmë në mënyrë paqësore para ministries dhe ne do të bojkotojme maturen shtetrore”, u shpreh nxënësi i shkollës së mesme Marko Todevski.
Matura shtetërore është paraparë të zhvillohet prej  29 maj deri më 14 qershor.