Lideri i Partisë Laburiste në Britani, Jeremy Corbyn e ka quajtur Maqedoninë me emrin e ri Veriore, ende pa u fuqizuar marrëveshja e Prespës. Mediat maqedonase kanë përcjellë një fjalim të liderit laburist i cili duke folur për lirinë e mediave në Britaninë e Madhe, theksoi se ato kanë humbur besimin dhe janë nën ndikimin e korporatave të pasura, informon INA.

“Si rezultat i kësaj situate, mediat britanike kanë besim shumë të vogël, krahasuar edhe media që janë jashtë BE-së siç është Maqedonia e Veriut dhe Serbia”, ka theksuar Corbyn, në një fjalim të tij.

Mediat maqedonase kanë theksuar se politikani britanik ka përmendur emrin e ri sikur të jetë punë e kryer, dhe ende pa u deklaruar qytetarët në referendum.

Jeremy Corbyn puts forward his vision for the future of news in Britain

"We must… break the stranglehold of elite power and billionaire domination over large parts of our media."Jeremy Corbyn puts forward his vision for the future of news in Britain.

Publiée par Channel 4 News sur Jeudi 23 août 2018