Komisioni Parlamentar për Zgjedhje dhe Emërime vendosi anulimin e shpalljes së konkursit për emërimin e anëtarëve të Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit.

Kjo sepse Ligji i ri për Anti-korrupsion ende nuk është shpallur në Gazetën Zyrtare. Sipas ligjit, Komisioni për Emërime do duhet të formojë Komision për selektimin e kandidatëve dhe kryetarin e Antikorrupsioni.

Ndërsa shpallja dhe kriteret që pritet të jenë mjaftë të rrepta, do të publikohen nga Kryetari i Kuvendit.

Më së voni deri të hënën pritet që ligji të shpallet në Gazetën Zyrtare dhe të vazhdohet procedura e zgjedhjes së anëtarëve dhe kryetarit të Komisionit për Parandalimin e Korrupsionit.

Artikulli paraprakStefanovska: Shqiptarët kanë 3000 vite histori, kurse maqedonasit kanë vetëm 73 vite
Artikulli tjetërKarakamisheva ftohet në polici për shkak të gjuhës së urrejtjes