Sot gjatë pritjes zyrtare të Kancelares gjermane, Angela Merkel, nga përfaqësuesit politik vendor, është vërejtur edhe prezenca e zv/kryeministrit për Marrëveshjen e Ohrit dhe sistem politik.

Sepse, Lika kishte kohë që s’ishte paraqitur në aktivitetet politike të cilat i zhvillonin kjo shumicë parlamentare.
Ndryshe sot Kancelarja gjermane Angela Merkel sot qëndron për vizitë në Maqedoni edhe atë në momentin kur shënohet 27-vjetori i Pavarësisë.