Me ndërhyrjen amerikane u arrit marrëveshja për vendosjen e një linje ajrore mes Beogradit dhe Prishtinës.
Do jetë kompania Lufthansa ajo që do operojë aty, ndërsa marrëveshja u përshëndet menjëherë nga NATO dhe mbasditen e së hënës e përshëndeti edhe Kryeministri Rama

Kryeministri Rama shkruan në Twitter:
E përshëndes me kënaqësi marrëveshjen e sotme për fluturimet Prishtinë-Beograd, që siç tha Sekretari i NATO-s është “një hap i rëndësishëm për qarkullimin më të lehtë të njerëzve e mallrave në Ballkanin Perëndimor”🙏Ka ende shumë hapa për të bërë me vizion e kurajo në atë rrugë!

Shumë mirë bëri edhe Ramushi që e përshëndeti këtë hap👍 Paqja është tejet e vështirë, por në asnjë rast ajo nuk fitohet me mjetet e luftës dhe popullariteti i përkohshëm që sjellin nganjëherë ato mjete, nuk i sjell asnjë hajër popullit e vendit👎