Lionel Messi tha sot në një deklaratë publike emocionale se ‘shëndeti vjeni pari’ teksa sezoni futbollistik spanjoll u ndërpre prej epidemisë së koronavirusit.

Ndeshjet e La Liga nuk do të luhen për të paktën dy raunde pas infektimit të një lojtari basketbolli të Real Madrid, të cilët ndajnë ambjente të përbashkëta me futbollistët.

Messi kërkonte të theklsonte rëndësinë e kujdesit për shmangien e Covid-19, çka e bënte me një foto të dy djemve të tij Mateo e Ciro. ‘Këto janë dotë të komplikuara për të gjithë botën. Jemi të shqetësuar për atë që o ndodh dhe duhet të vënë veten në vendin e atyre që vuajnë më shumë, atyre që janë prekur direkt nga sëmundja apo në frontin e luftës në spitale e qendra shëndetsore”.

“Shëndeti duhet të vijë i pari. Është momenti të jemi të përgjegjshëm e të qëndrojmë në shtëpi. Ju përqafoj dhe shpresojmë që kjo sotuatë të ndryshojë për mirë sa më shpejt”.#StayAtHome’