epa08479028 An ambulance carrying patient infected with the novel SARS-CoV-2 coronavirus causing the COVID-19 disease arrives at the City General Hospital 8 September in Skopje, North Macedonia, 11 June 2020. The number of newly infected COVID-19 patients in the North Macedonia is still more than one hundred per day in last two weeks, which is a big number for the small Balkan country. Government is considering to continue the preventive measures in the country. EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Nesër do të mblidhet Komisioni për Sëmundje Infektive ku do të diskutohet për situatën epidemiologjike në vend dhe për përhapjen e llojit të ri britanik të virusit korona.

Tani për tani nuk ka informacione nëse do të ketë ndonjë propozim për vendosjen e masave të reja kufizuese.

Kvadarci, Ohri dhe Prilepi janë zonat e reja të nxehta, ku numri i të infektuarve të rinj me llojin britanik është rritur.

Mjeku Nikolla Panovski në një deklaratë për televizionin “Telma” thotë se këto masa duhet të mbesin në fuqi, por duhet të respektohen.

Situata me Covid-19, më alarmante ishte ditën e martë, kur përqindja e të infektuarve nga testet e realizuara u rrit për 22%.