Partia maqedonase në pushtet LSDM nëpërmjet një kumtese pyet VMRO-DPMNE-në duke thënë

“VMRO-DPMNE-ja dhe Mickoski as sot nuk do të thonë qëndrim të qartë për referendumin dhe për çështjen më kryesore në historinë e Maqedonisë së pavarur?.

Nga partia maqedonase në pushtet thonë se partia opozitare do të vazhdojë të shpikë, të manipulojë dhe të shpërndajë lajme të rreme për çështje nga më të ndryshme