Partia më e madhe maqedonase në pushtet LSDM, përmes një kumtese me shkrim vlerëson se e ardhmja e Maqedonisë është mbi interesat partiake dhe fton patinë opozitare VMRO-DPMNE që të tregojë se janë për BE dhe NATO.

“Gjitha partitë politike, para se gjithash VMRO-DPMNE-ja duhet të tregojnë përgjegjësi për momentin historik dhe të ardhmen e shtetit dhe qytetarëve ta vendosin mbi politikën ditore. Integrimi i Maqedonisë në NATO dhe BE është më i madh dhe më i rëndësishëm nga gjitha partitë politike”, thonë nga LSDM.