Edhe LSDM mbështet nismën për lista të hapura

Presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski sot ka deklaruar se përkrahë nismën për ndryshime në modelin zgjedhor, dhe i njëjti të bëhet me lista të hapura.

Ne këtë çështje e kemi diskutuar para zgjedhjeve, ka thënë sot ministri i bujqësisë, Lubço Nikolovski.

Duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve, Nikollovski ka theksuar se për ndryshime në kodin zgjedhor është i nevojshëm konsensus nga të gjitha partitë politike.

“Jemi të gatshëm për të diskutuar sërish këtë çështje. Principi për një njësi zgjedhore do të thotë demokraci edhe më e madhe. Ne dëshirojmë që ti kyçim edhe qytetarët në marrjen e vendimeve”, ka thënë Nikollovski.