LSDM, kryesuese me Qeverinë, ftoi kreun e opozitë maqedonase Hristijan Mickovski që të ftojë edhe Gruevskin dhe Mijallkovin që të përbbalen me përgjegjsinë që kanë.
“Tre vjet të plota Mickovski është në altarin e krimit, punon kundër drejtësisë dhe zgjidhjeve gjyqësore të lëndëve të PSP-së në të cilat janë Gruevski dhe Mijallkovi por edhe Milloshovski, Koamçevi dhe shumë të tjerë.” – thuhet në kumtesën e LSDM-së.