LSDM përmes një kumtese me shkrim thonë se realiteti politik është se Mickoski është i mposhtur në zgjedhjet lokale dhe presidenciale dhe në vend të Ivanov kemi president të vërtetë që na çon para.

Sipas LSDM-së qytetarët më 5 maj porositën se nuk duan bllokim, kthim prapa dhe regjim.

“Vullneti i qytetarëve është i qartë, qytetarët duan përparimi të vazhdojë me të ardhme të sigurt, anëtarësim në NATO dhe BE”, thonë nga LSDM.

Nga LSDM shtojnë se për këtë shkak kanë përkrahur Pendarovskin dhe se kjo është realiteti politik që nuk varret nëse Mickosk pranon.

“Arsyet për humbjen në zgjedhjet për kreytar shteti, ashtu siç ishte humbja në zgjedhjet lokale Mickoski duhet ta kërkojë tek ai”, thuhet në njoftimi e LSDM-së.