A do të merren vesh Qeveria dhe sindikalistët rreth harmonizimit të të drejtave të punëtorëve? Ata sot në takimin e përbashkët i shqyrtuan qëndrimet e tyre të kundërta. Se ka dallime mes tyre pohon edhe kryeministri Zoran Zaev. Kryetari i sindikalistëve, Darko Dimkovski nga Qeveria kërkoi për klasën punëtore fundjavat të jenë të lira, por kryeministri Zaev me kundërpërgjigje – nëse duam të jemi si Zvicra, duhet të punojmë.

“Duam paga zvicerane, atëherë duhet të punojmë si në Zvicër. Duam rroga më të larta, atëherë duhet të kemi produktivitet më të madh të punës. E shihni se kemi qëndrime të ndryshme me Sindikatën, ata kërkojnë që e shtuna dhe e diela të jenë ditë jopune, kurse ne themi e diela, sepse produktiviteti duhet të funksionojë me të gjitha mekanizmat prodhues”, deklaroi kryeministri Zoran Zaev.


Dimovski pohon se nuk duhet të bëhet seleksion gjatë sjelljes së ligjit të ri për dalje në pension.

“Nuk është e drejtë që një punëtore tekstili dhe një nëpunës administrativ të pensionohen me kushte të njëjta. Kërkojmë të vendoset pension sipas moshës, e cila do të realizohej në moshën 57-vjeçare për gratë dhe në moshën 59-vjeçare për burrat me stazh prej minimum 15 vjetëve”, tha Darko Dimovski, kryetar i LSM-së.

Artikulli paraprakMaqedonia e Veriut me rregulla të reja të pensionimit
Artikulli tjetërKëshilli Organizativ i Protestave kundër shtrenjtimit të rrymës kërkon takim me grupet parlamantare dhe deputetët