Sa herë që na ngatërohen rrugët në udhëkryq,Komandantet tanë dinë nga të na drejtojnë,çdo herë duke pasur në dorë e në zemër „Busollen“mbi amanetin e Dëshmorëve.Dje Shteti i Kosovës formonë Ushtrin e vetë,Sotë shqiptaret e Maqedonisë shkolën hapin e parë drejtë Natos dhe Europës, a është nji rastësi,i vazhdimit të rrugëtimit të sakrifices së shokëve të ilegales,të luftës dhe të paqës,apo,është Koordinimi i vazhdueshem drejtë amanetit për Bashkim Kombëtar,pa kufi në mes të shqiptarëve..!

Ne do vazhdojmë te nderojmë ma meritorët:Dëshmoret,Luftëtarët,Martiret,të nderojmë Ata gjithandej ku pushojnë dhe ti njohtojmë se hapërohet drejtë Amanetit të Tyre!

Dje në Kollare,Kerçovë,Strugë,Gostivarë,Tetovë,Malësi,Shkupë,Haraqin,Kumanovë,Sllupçan,Gjilan,Prekaz,Ferizaj,Dukagjin,Prishtinë,Rahovicë,Preshevë,Tiranë,Landovicë…..!
Sotë në Sërmnovën e treshit të parë,të kësaj ane!

Në përvjetorin e ndarjes nga ne të Ismail Mehmedi,Komandaant „Fisheku“i cili dha shembullin e malësorit Trim dhe i pathyeshem,në tre lufterat dhe Trupat Mbrojtëse të Kosovës,themel i Ushtris së Kosovës!

Lavdi Komandant!

Lavdi të gjithë dëshmorëve të Kombit!

Urime Gjenerata e re gjithëshqiptare!

Faleminderit Ali Ameti bashkë me shokët në Koordinim!

Gëzuar Shqiptarë pa kufi!

Artikulli paraprakAleksovski: Është koha për të dëshmuar se jemi ekip i fortë
Artikulli tjetërKuvendi filloi përpunimin e amendamenteve