Të gjithë personat fetarë, priftërinjtë dhe hoxhallar nuk i nënshtrohen kontrollit sipas ligjit, sepse shuma e pandarë paguhet një shumë fikse vjetore fikse, në përputhje me Ligjin mbi Tatimin në të Ardhurat Personale.

Deri në ndryshimin e ligjit, ata nuk janë të detyruar të lëshojnë fatura fiskale, shpjegon Drejtoresha e DAP, Sanja Lukarevska, duke shtuar se Drejtoria mund ta kontrollojë atë vetëm në përputhje me Ligjin mbi Tatimin në të Ardhurat Personale.

Megjithatë, siç thotë ajo, një nga sfidat e qeverisë është transparenca në çdo aspekt, dhe pritet të jetë kështu në këtë rast.

“Kontrolli financiar mund të bëhet, por jo në drejtim të fiskalizimit”, tha Lukarevska në 1TV.

Artikulli paraprakUlet numri i studentëve të regjistruar për vitin akademik 2017/2018
Artikulli tjetërTërmeti në Shqipëri lë familjen prej 5 anëtarësh pa shtëpi