Nga 1 janari të vitit 2020 të gjitha barnatoret do të mund të hyn në rrjetin e farmacive në Ministrinë e Shëndetësisë dhe me këtë të nënshkruajnë marrëveshje me Fondin për Shëndetësi të Sigurimit, njoftoi sot ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

“Me këtë 20 përqind e numrit të farmacive në vendin tonë në mënyrë të konsiderueshme do të sjellin rritjen e furnizimit të ilaçeve për të gjithë qytetarët, ndërsa me këtë në një farë mënyre të tejkalohet problemi me mungesën e ilaçeve, e cila paraqitet pas në date të caktuar në muaj”, tha Filipçe.

Filipçe gjithashtu paralajmëroi edhe rritjen e kuotave për mjekët amë.