Ngrohja me dru është akoma më e vlefshme ekonomikisht, ndërsa ngrohja me energji elektrike është më e pranuar ekologjikisht, thonë ekspertët. Sipas tyre, sezoni i ngrohjes zakonisht zgjat gjashtë muaj, tre prej të cilëve kërkojnë ngrohje më intensive, ndërsa pjesa tjetër zakonisht rezulton në ngrohje të pjesshme të lokaleve.

Ata theksojnë se ngrohja më e lirë në dispozicion është ajo me dru zjarri, ndërsa nëse sistemi i tubacionit të gazit në vend do të zhvillohej sa duhet dhe kështu rritja e konsumit të gazit natyror, ngrohja e gazit do të ishte një përparësi. Aktualisht, gazi është në dispozicion vetëm për familjet në Kumanovë dhe Strumicë, ndërsa në pjesën tjetër të vendit ende nuk ka një rrjet adekuat të gazit.

Sipas publikimit “Konsumi i energjisë shtëpiake”, 62% e totalit të familjeve në vend përdorin drurin si burim kryesor të energjisë, 29% ngrohen me energji elektrike, ndërsa vetëm 8% janë të lidhura me ngrohjen qendrore.

Artikulli paraprakZbulohen 14 emigrantë në Vakcincë
Artikulli tjetërSHGM: Të përshpejtohen proceset për zbardhjen e sulmeve mbi gazetarët