Anëtarët e koalicionit “Maqedonia bllokon” të afërt me idetë pro-ruse, sot njoftuan se më 1 dhjetor, në të njëjtën ditë kur do të fillojë debati mbi ndryshimet kushtetuese në Parlament, ata do të organizojnë një protestë të madhe kundër ndryshimit të Kushtetutës.

Ata kanë deklaruar se do të qëndrojnë para Kuvendit të Maqedonisë deri në shpërbërjen përfundimtare të Parlamentit dhe shpalljen e zgjedhjeve të parakohshme