Kyeminsitri Zoran Zaev sot dhe nesër (16-17 Tetor) do të qëndrojë për vizitë pune në instituiconet e BE-së në Bruksel.
Zaev, bashkë me zv/kryeministrin për cështje evropiane Bujar Osmani dhe shefin e diplomacisë Nikolla Dimitrov paradite do të takohen me euokmisarin për zgjerim, Johanes Han ,pas cka do të kenë pres konferencë të përbashkët për mediat.
Delegacioni i qeverisë që RMV-së, I udhëhequr nga kryemnistri Zoran Zaev ,do të zhvillojë takime edhe me kreun e parlamentit evropian David Maria Sasoli si dhe me preidentin e këshillit evropian , Donald Tusk.
Gjatë ditës së nesërme, Zaev do të takohet edhe me nënpresdientin e Komisionit Evropian, Frans Timermans.