1 mijë e 11 persona nga fillimi i vitit 2018 kanë përfunduar në Klinikën infektive në Shkup pas sulmeve nga qentë endacak. Pothuajse i njëjtë është numri krahasuar me një vit më parë, informon 24VESTI.

Qytetarët e anketuar në Qendrën e Shkupit thonë se numri i qenve endacak është shtuar dukshëm, kurse një pjesë prej tyre janë tejet agresiv dhe sulmojnë njerëz. Qytetarët kërkojnë nga autoritetet e qytetit që me shumë seriozitet t’i qasen këtij problemi me qëllim zgjidhjen sistematike të tij.