Biznesmeni dhe filantropi shqiptar, Lazim Destani, nëpërmjet postimit në llogarinë e tij në rrjetet sociale, ka zgjedhur për ta uruar festën e Ditës së Alfabetit Shqip – 110 Vjetorin e Kongresit të Manastirit.

Këtë ai e bëri sot nëpërmjet një kartoline elektronike në të cilën shihet një raft me libra të vjetër, dhe një thënje nga ato apostoliket të të madhit Mit’hat Frashëri – Kryetar i Kongresit të Manastirit, së bashku me At Gjergj Fishtën, njëqind e dhjet vjet më parë, njofton Bota sot.

”Gëzuar Dita e Alfabetit”, shkruan mbi imazhin të cilin filantropi Lazim Destani, teksa ka uruar më pas në Instagram dhe Facebook, statusi i tij, ku ai ka publikuar këtë kartolinë elektronike, në të cilën është vendosur dhe citati apostolik :

“Është i lumtur ai që di dhe rund të punojë, që di dhe rund dhe të bëjë edhe të tjerët të punojnë.” Mit’hat Frashëri – Kryetar i Kongresit të Manastirit