Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare (PDSH), Menduh Thaçi, dje morri pjesë në Akademinë Solemne në Prizren, me rastin e shënimit të 140 vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit.

Ai konsiderohet si mik i afërt i kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj dhe presidentit të Shqipërisë, Ilir Meta.