Angela Merkel edhe pse jo zyrtarisht ishte kundër sjelljes së tifozëve gjerman ndaj Ozil dhe Gundogan.
Ajo e futur gjatë kohës kur kampionati Botëror po luhej, bëri thirrje për qetësi dhe që tifozët duhet t’i kthenin ofendimet dhe vërshëllimat në duartrokitje për lojtarin.

“Nuk mendoj që ofendimet dhe duartrokitjen na çojnë shumë larg, duhet të mundohemi t’i shikojmë gjërat me qetësi”.

“Pres që lojtarët të duartrokiten dhe jo të ofendohen nga tifozët”, tha kancelaria që nuk mbajti asnjë qëndrim për Ozil edhe në kohën kur fotoja me të dhe Erdoganin u publikua në mediat sportive.

Image result for angela merkel ozil