BERLIN, GERMANY - JULY 05: German Chancellor Angela Merkel and Hungarian Prime Minister Viktor Orban (not pictured) speak to the media following talks at the Chancellery on July 5, 2018 in Berlin, Germany. Germany recently reached a compromise within its government over migration policy. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Kancelaria gjermane Angela Merkel, tha se sanksionet e Bashkimit Evropian ndaj Moskës do të vazhdojnë deri në arritjen e një armëpushimi në Ukrainë, nën marrëveshjen e Minskut. “Para implementimit të marrëveshjes së Misnkut, ose është zhvilluar progres, ne nuk do të konsiderojmë heqjen e sanksioneve ndaj Rusisë”, tha Merkel. “Kthimi i paqes dhe integritetit territorial të Ukrainës është caku ynë”. Sanksionet ndaj Rusisë ishin vendosur për shkak të mbështetjes ndaj separatistëve të forcave të qeverisë ukrainase në një luftë që la më shumë se 10,300 persona të vrarë që nga prilli i vitit 2014. Sanksionet ishin rritur ndaj Moskës për rrethimin dhe aneksimin e Gadishullit të Krimesë. Edhe Shtetet e Bashkuara kanë vendosur sanksione të njëjta.