Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski pas përfundimit të pjesës së parë të takimit të liderëve, deklaroi se shumica parlamentare ka pranuar propozimin e tij për formimin e Qeverisë teknike e cila do ti organizonte zgjedhjet, model të ri të financimit të partive nga buxheti dhe kthim të konceptit për zgjedhje të anëtarëve të KSHZ-së me 2/3 e votave.

“Me këtë garantohet një proces i suksesshëm zgjedhor pa marrë parasysh se kur do të organizohen zgjedhjet, ndërsa opozite do të merr pjesë në mënyrë komode me konceptit e Qeverisë teknike e cila do të mundëson siguri dhe stabilitet. Ligji për financimin e partive politike është një hap shumë i madh drejt përgjegjësisë dhe transparencës së partive dhe do të prevenonte keqpërdorimet në të ardhmen”, tha Micskoski.

Artikulli paraprakXhaferi kërkon përgjegjësi nga RTVM për dëmet materiale ndaj Kuvendit
Artikulli tjetërMickoski tregon se kur do të bisedohet për referendumin