Lideri i partisë opozitare maqedonase, VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, thotë se shteti ka emër të ri, por sipas tij, ky realitet nuk mund të injorohet. Në një intervistë për Radion Evropa e Lirë, Mickoski tha se do të “luftojnë” që ta ndryshojnë këtë realitet.

“Shikoni, ne nuk mund ta injorojmë realitetin në Maqedoni (të Veriut), por do të luftojmë ta ndryshojmë”, tha Mickoski.

Marrëveshja për zgjidhjen e kontestit për emrin ndërmjet Greqisë dhe Maqedonisë së Veriut u arrit më 17 qershor, 2018. Me të, Maqedonia ndryshoi emrin në Maqedoni të Veriut, por kjo marrëveshje është kundërshtuar që prej fillimit nga VMRO-DPMNE-ja.