Edhe përkundër faktit se VMRO-DPMNE mund të ketë humbur fuqinë politike në segmente të caktuara, ajo megjithatë vendosi ta çojë Maqedoninë që të ecë përpara dhe ta çojë Maqedoninë të jetë pjesë e familjes evropiane, tha Hristian Mickoski, kryetar i VMRO-DPMNE në Televizionin Klan Maqedoni.

“Do t’ju kujtoj, nuk kemi zgjedhur të shëtitemi, të ngjyrosim ndërtesa, të thyejmë hapësirat e presidentit të shtetit, Qeverisë së Republikës së Maqedonisë. Nuk kemi zgjedhur ne që zëvendësministri i Financave të shkruante se Maqedonia nuk duhet të kreditohet, por qytetarët paguajnë shumë për shkak të shkurtë-pamësisë”, tha Micksoki.

Ai vuri në dukje se e gjithë kjo u bë për shkak se mendohet për shtetin, pse e vetmja rrugë për Maqedoninë është perspektiva evropiane.