Përhapja më e madhe e lajmit të rremë që Maqedonia merr datë për negociata me BE janë Kryeministri Zoran Zaev, Zëvendëskryeministri Bujar Osmani dhe Ministri Nikolla Dimitrov. Unë jam i gatshëm të jap dorëheqje një ditë pas dorëheqjes së tyre, tha deputeti Antonio Milloshoski në “Analizën 24” sonte, i pyetur për pozicionin e tij të shpallur publikisht për marrjen e një datë për bisedimet e anëtarësimit në BE.

Sipas Milloshoskit, MPJ ka telegrame dhe letra nga Brukseli që tregojnë qartë se cilat vende janë “për” dhe që “e kundërshtojnë” hapjen e negociatave. Nëse ministri është i virtytshëm dhe del në një duel televiziv ose i shpall ato, ai e deklasifikon atë informacion, potencon Milloshoski.

“Pranoj dorëheqjen për momente të rreme ditën pas dorëheqjes së Zoran Zaevit, Bujar Osmanit dhe Nikolla Dimitrovit, i cili në vitin 2018 përhapën lajmin se Maqedonia mori datë për qershorin e 2019. Më vjen shumë keq që vitin e kaluar, Kryeministri Zaev manipuloi me publikun maqedonas se në qershor kemi një datë të besueshme.

Më vjen keq që Maqedonia nuk ka marrë datën që meriton që nga viti 2009 kur ne fillimisht morëm një rekomandim nga Komisioni Evropian për të filluar negociatat, por pastaj kemi pasur një mosmarrëveshje të pazgjidhur me Greqinë dhe kjo ishte justifikimi për bllokadën nga pala greke. Vitin e kaluar qeveria bëri referendume dhe ahengje për integrimin në BE dhe NATO, duke shpenzuar 180,000 euro, duke na bindur se kemi datë”, tha Milloshoski.