Inspektorati Fito-sanitar pranë Ministrisë së Bujqësisë,Pylltarisë dhe Ekomisë së Ujrave, ku ministër është Arijanit Hoxha, ka ndaluar hyrjen e patateve të Sërbisë. Një gjë e tillë ka ardhur si pasojë e pranisë së një lloji të bakterjes në patatet serbe, e cila është e rrezikshme dhe e ndaluar sipas kritereve vendase dhe ndërkombëtare për ushqim.

Mësohet se nuk do të lejohet importimi i patateve nga Serbia për periudhën e mbetur të kësaj kulture, që është rreth tre javë. Ndërkaq nga MBPEU bëjnë të ditur se munges patatesh në treg nuk do të ketë pasiqë një sisa i madhe e patateve vendore janë në dispozicion për këtë periudhë.

Artikulli paraprakZgjedhjet lokale, Zaev-Mickoski: Kandidati që merr 30% fiton nga rrethi i parë
Artikulli tjetërApasiev pas shtyrjes të regjistrimit: Duhet të ndryshohet edhe metodologjia e regjistrimit