Ministri i Jashtëm Nikolla Dimitrov ka demantuar lajmin për tërheqjen e tij nga pozita aktuale. Ai, përgënjeshtrimin e këtyre zērave e bëri përmes një statusi në facebook, duke bërē të ditur se do të vijojë të jëtë shef i diplomacisë maqedonase.

Zërat për largimin e Dimitrovit u përhapēn sot në media, me ç’rast u aludua se largimi i tij do të ndodh në kuadër tē formatimit të kabinetit qeveritar, që e paralajmëroi kohë më parë shefi i ekzekutivit, Zoran Zaev.

Pavarësisht të gjitha spekulimeve, deri tani i vetmi që ka dhënē dorëheqje është Asaf Ademi, i cili një ditë më parē, hoqi dorë nga drejtimi i ministrisë së Kulturës.

Ditëve të ardhshme mbetet të mēsohet pasardhësi i Asaf Ademi, si dhe emrat që do të zëvendēsohen në Qeveri, në kuadēr të formatimit të paralajmëruar nga Zaevi që ai e quajti “fshesa”.