David Hosaflook, një misionar protestant amerikan që jeton prej vitesh në Shqipëri, thotë se shqiptarët e tërheqin për shumë prej cilësive të tyre fisnike si popull.

Zoti Hosaflook është autor i disa studimeve dhe përkthyes i librit “Rrethimi i Shkodrës” të Marin Barletit në gjuhën angleze.

Ai vizitoi studiot e Zërit të Amerikës në Uashington dhe i tha kolegut tonë Ilir Ikonomi se interesimi i tij për historinë e Skënderbeut mbetet i gjallë.