Anëtari i Këshillit të Shenjtë të Kishës Autoqefale ortodokse të Maqedonisë, mitropoliti z.Agantagel ka dërguar një letër deri te lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski në të cilën e thërret që të merr vendim për bojkot të referendumit.
Popullit i mungon një udhëheqësi e denjë dhe e sinqertë, thotë Agatangel.

“Ju, z.Mickoski, e keni shansin dhe përgjegjësinë historike, dë jeni udhëheqës i popullit në të cilën pa kalkulime dhe politizime, do të jeni në rendin e parë të pathyeshmërinë e nacionalitetit maqedonas. Populli maqedonas për momentin nuk ka shumë opcione. I mbetet vetëm mundësia që vetë të organizohet dhe të ndalon tentimin për shkatërrimin total të saj. Ky është momenti kyç për VMRO-DPMNE-në dhe për ju si kryetar i saj, të tregoni se ju jeni pasardhësit e vërtetë të VMRO-së historike. Kjo nuk do të thotë se unë po u jap urdhër që të merrni pushkën dhe të dilni në mal. Ky nuk është qëllimi per ju”, thuhet mes tjerash në letrën drejtuar kreut të VMRO-së, Mickoski.

Artikulli paraprakFacebook përdorin 23 ministra në Qeveri, 14 janë aktivë në Tuiter dhe Instragram
Artikulli tjetërDerkoski: Do ta respektojmë Kushtetutën dhe ligjet për organizimin e Referendumit