Një lëvizje që mund të përshkruhet si tipike kanadeze, kësaj radhe ka të bëj me qindra mjekë në Quebec, të cilët po protestojnë kundër rritjes së pagës së tyre, duke thënë se ata tashmë kanë pagë të mjaftueshme.

Që nga e mërkura pasdite, më shumë se 700 mjekë, banorë dhe studentë mjekësorë nga provinca kanadeze kanë nënshkruar një peticion online që kërkon ngritjen e pagave të tyre për t’u anuluar, transmeton IndeksOnline.

Një grup i quajtur Médecins Québécois Pour le Régime Public (MQRP), që përfaqëson mjekët dhe avokatët e Quebecit për shëndetin publik, filloi peticionin më 25 mars.

Ata po kundërshtojnë rritjen e pagave, pasi infermieret, nëpunësit dhe profesionistët e tjerë të kujdesit shëndetësor po përballen me kushte të vështira pune.

Në peticionin, mjekët përmendin se ka pasur ndërprerje të shërbimeve shëndetësore gjatë viteve të fundit, e më shumë pushtet në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Shërbimeve Sociale.
Mjekët kërkojnë që rritja e pagave të anullohet në mënyrë që fondet të mund të përdoren diku tjetër në sistemin shëndetësor për të lehtësuar uljet që janë bërë.

“Ne mjekët e Quebec po kërkojmë që rritja e pagave që u jepet mjekëve të anullohet dhe që burimet e sistemit të shpërndahen më mirë për të mirën e punëtorëve të kujdesit shëndetësor dhe për të ofruar shërbime shëndetësore të denjë për njerëzit e Quebecit”, thotë peticion online i nënshkruar nga mjekët.

Ministri i Shëndetësisë i Quebec Gaetan Barrette iu përgjigj dëshirës së mjekëve për të hequr dorë nga rritja e pagave, por ende nuk shihet nëse kërkesa është e popullarizuar në mesin e të gjithë mjekëve.

“Nëse ata mendojnë se po po paguhen shumë, ata mund të lënë paratë në tryezë,” tha Barrette duke folur në CBC. “Unë ju garantoj se mund t’i shfrytëzoj ato para për mirë.”