Dje, stacionet radios në mbi 31 vende luajtën njëkohësisht këngën “You Will Never Walk Walk Alone” për të treguar solidaritetin në betejën kundër koronavirusit.

Mjekë dhe infermierët nga e gjithë europa vallëzuan së bashku ndërsa kënga luhej.

Trajneri i Liverpulit Jürgen Klopp ka thënë se ai është përlotur nga pamjet e stafit mjekësor që këndojnë “You Nill Never Walk alone” dhe shpreson që përgjigja ndaj pandemisë së koronavirusit të krijojë solidaritet më të madh në të gjithë botën.

Menaxheri i Liverpool ka dhënë intervistën e tij të parë të plotë pasi sezoni i Premier League u pezullua në 13 mars dhe tha se çdo problem që ai mund të ketë – siç është kur futbolli mund të rifillojë dhe Liverpool mund të fitojë ligën – janë “të turpshme” në krahasim me krizën globale.

Ai bëri homazhe për punonjësit e vijës së parë të frontit, që e vënë veten në rrezik për të trajtuar të sëmurët, shumë prej të cilëve kanë kënduar himnin e Liverpool-it ndërsa ishin në detyrë.

Klopp tha: “Është e jashtëzakonshme. Unë mendoj se dje më dërguan një video të njerëzve në spital pikërisht jashtë zonës së kujdesit intensiv dhe kur ata filluan të këndojnë “You will never walk alone”, unë fillova të qaja menjëherë. Është e pabesueshme. Por tregon gjithçka, këta njerëz jo vetëm që punojnë, por ata kanë një frymë kaq të mirë.

Ata janë mësuar të ndihmojnë njerëzit e tjerë; ne duhet të mësohemi tani sepse zakonisht ne kemi problemet dhe gjërat tona. Por është puna e tyre, ata e bëjnë atë cdo ditë. Ata e vendosin veten në rrezik sepse ndihmojnë njerëzit e sëmurë dhe me probleme serioze, kështu që unë nuk mund t’i admiroj ata më shumë dhe t’i vlerësoj më shumë. ”

Klopp tha se shpreson se mund të ketë një trashëgimi të qëndrueshme dhe pozitive nga përgjigja ndaj pandemisë. Ai tha: “Në të ardhmen, në 10, 20, 30, 40 vjet, nëse shikojmë prapa dhe përfundimi është se kjo ishte periudha kur bota tregoi solidaritetin më të madh, dashurinë më të madhe, miqësinë më të madhe ose çfarëdo, që do të ishte vërtet e shkëlqyeshme.