Moti në vend do të jetë me diell dhe me vranësira të vogla lokale deri në mesatare, me erë të matur, ndërkaq përgjatë Luginës së Vardarit me erë të përforcuar nga drejtimi verior. Temperatura minimale do të jetë në interval prej 9 deri në 20 gradë Celsius, ndërsa temperatura maksimale do të jetë prej 26 deri 35 gradë Celsius. UV=7.

Në Shkup, mot me diell dhe me vranësira deri në mesatare me erë të lehtë në pjesën veriore. Në disa pjesë të këtij rajonit,  era nuk do të zgjasë shumë. Temperatura minimale do të jetë 16 gradë Celcius ndërsa maksimalja do të arrij 30 gradë Celsius.