Britania e Madhe ka përjetuar më shumë ekstreme të motit gjatë 10 viteve të fundit në krahasim me dekadat e mëparshme, ka thënë një raport i Ministrisë së Punës.

Ditët më të nxehta janë rritur me një gardë C, spells, ndërsa ditët më të ftohta nuk janë aq të acarta dhe se kanë më fortësinë që kanë pasur.

Numri i të ashtuquajturave netët tropikale – kur temperaturat qëndrojnë mbi 20 ° C – po rritet.

Zyra Met thotë se këto ndryshime janë në përputhje me ngrohjen globale, e gjitha e nxitur nga aktivitetet njerëzore.

Studimi i ri krahason të dhënat e motit në Mbretërinë e Bashkuar nga periudha 1961-1990 me 10 vitet midis 2008 dhe 2017.