Ministria e Brendshme është vënë në kërkim të organizatorëve të garave joligjore me motoçikleta. Në këtë kuadër policia mbrëmë ka konfiskuar 9 motoçikleta të dyshimta.

Sipas policisë motoçikletat janë mbajtur për shkak të dyshimeve se janë vendosur sisteme të veçanta, pjesë përbërëse, njësi të pavarura teknike dhe pajisje që ndryshojnë nga ato të zakonshmet sipas nenit 53 të Ligjit për automjete prandaj duhet të drejtohen në rishikim teknik të jashtëzakonshëm. Policia gjithashtu ka gjobitur 62 vozitës për kundërvajtje në komunikacion.