Qytetarët janë të kënaqur me veprimin e Ministrisë së Shëndetësisë për të hequr kuotat e ilaçeve me receta nëpër farmacitë në të gjithë vendin.

Për herë të parë, ata kanë ilaçe në dispozicion në fund të muajit. Me heqjen e kuotave, ne kemi zgjidhur problemin dekadësh të mungesës së ilaçeve.

Faza e parë e heqjes së kuotave në farmaci filloi në gusht në Ohër, Resnjë, Strugë, Dojran dhe Gjevgjeli.

Kuotat u shfuqizuan më 1 tetor dhe qytetarët e Republikës së Maqedonisë Veriore kanë ilaçe në dispozicion në çdo kohë të muajit.

Pacientët janë fokusi ynë kryesor në sistemin shëndetësor. Ne ofrojmë shërbime shëndetësore cilësore dhe ilaçe sipas nevojave të qytetarëve.

Me ilaçet në dispozicion në çdo kohë, si dhe futjen e ilaçeve të reja, punësimeve, rritje të pagave dhe ndërrimeve për profesionistët e kujdesit shëndetësor, me kushte të përmirësuara në institucionet e shëndetit publik, si dhe kujdesin maksimal të pacientëve, ne i rikthejmë dinjitetin shëndetit publik për pacientët e kënaqur dhe punonjës të kënaqur në shëndetësi.

Artikulli paraprakArifi: Bashkimi i Shqiptarëve të Karadakut po bëhet Realitet, objekti i kufirit tashmë është në përfundim e sipërm!
Artikulli tjetërZona Ekonomike Europiane, “shije e hidhur”