Ish zyrtarë dhe biznesmenë kanë bërë pastrim parash përmes rrjeteve të kompanive “of shor”, duke nxjerrë shuma të majme jashtë vendit. Këto janë dyshimet e drejtorit të policisë financiare, Arafat Muaremi. Ai në intervistë për “Radio Evropa e Lirë”, është shprehur se është optimist që procedurat do të dëshmojnë dhe se fajtorët do të përgjigjen për shpërdorimet e bëra.

Kemi biznesmenë, persona publik, biznesmenë që qëndrojnë në shumë kompani që janë themeluar në ato shtete “of shor”, të themi në parajsat tatimore. Por, nga hulumtimi dhe analiza e deritanishme, konstatojmë se pjesa më e madhe e këtyre kompanive janë themeluar në ato parajsa tatimore, në ato vende jo- bashkëpunuese. Këto kompani vetëm janë themeluar atje, por kemi konfirmuar se pjesën më të madhe të llogarive i kanë në shtete të caktuara evropiane, mund të thuhet përmes Qipros. Atje themelojnë kompani dhe përmes atyre kompanive blejnë aksione në bazë të ndryshme, i investojnë paratë e fituara në mënyrë ilegale dhe i investojnë në subjekte juridike të ndërmarrjeve publike në Maqedoni – deklaroi Arafat- Muaremi- drejtor i Policisë Financiare.