Gjatë qeverisjes së Gruevskit ishte një periudhë “mafioze” një model klasik si i “Koza Nostra”, ku përfitonin vetëm 2-3 vetë, kështu ka deklaruar analisti Albert Musliu, në emisioninm “200” në Alsat-M, duke komentuar aktualitetin politik në vend.

“Kishim një model klasik si Koza Nostra, si në Amerikëku përfitonin vetëm 2-3 vetë, të cilët vepronin për interesin e tyre, ku secili prej tyre merrte pjesën e vet dhe gjithë shoqëria punonte për të kënaqur apetitet e tyre”, ka deklaruar Musliu.