Besimtarët myslimanë në mbarë botën sot kremtojnë Fitër Bajramin, festë e cila bëhet pas mbarimit të muajit të Ramazanit. Muslimanët gjatë ditës së festës, pas faljes së namazit të Bajramit përcjellin mesazhet dhe urimet e ndërsjella përmes vizitave tek të afërmit e tyre.Fitër Bajrami është festa e cila bëhet pas mbarimit të muajit të Ramazanit. Emri Fitër Bajram vjen nga fakti se myslimanët para ditës së Bajramit shpërndajnë lëmoshë, solidarizohen me të varfrit dhe kështu në këtë mënyrë festojnë së bashku këtë festë.

Stafi i Aktuale.mk të gjithë besimarëve mysliman uron gëzuar Fitër Bajramin! Qofshi të bekuar me shëndet dhe prosperitet në familjet tuaja!